Persbericht: PVV zoekt kandidaten voor nieuwe gemeente Eemsdelta

Eind 2020 vinden er gemeenteraadsverkiezingen plaats in de nieuwe gemeente Eemsdelta. Deze nieuwe gemeente, die 45.000 inwoners zal tellen is een fusie van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. De Partij voor de Vrijheid is op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde mensen, om zich namens de PVV kandidaat te stellen voor de nieuw te vormen gemeenteraad.

Lees verder

PVV-lijsttrekkers op de bres voor perspectief in Delfzijl en Pekela (door Mike Thomale)

Voor de gemeenteraadsverkiezing van maart 2018 is de 47-jarige Arthur van Dooren, werkzaam bij o.a. de Nationale Politie, de aangewezen lijsttrekker voor de Partij voor de Vrijheid (PVV) in de gemeente Pekela. In Delfzijl is dat de 48-jarige Emil Smeding die schipper van beroep is. Beide lijsttrekkers zijn gemotiveerd om aan de slag te gaan in hun gemeente en willen het verschil maken.

PVV Delfzijl, Emil Smeding, PVV, Gemeente Delfzijl

Lees verder

Persbericht PVV Delfzijl: Mordicus tegen de uitbreidingsplannen windturbines Delfzijl Zuid

 Gemeente Delfzijl laat inwoners in de steek

PVV Delfzijl is geschrokken van de kille brief die de inwoners van onder meer Meedhuizen, Wagenborgen en Nieuwolda hebben gekregen van de gemeente. Een brief waarin wordt bevestigd dat het huidige gemeentebestuur niet de belangen van haar inwoners dient. Lijsttrekker Emil Smeding kan zich de woede van de inwoners goed voorstellen: "De zorgen van de inwoners moeten serieus genomen worden. De gemeente Delfzijl verschuilt zich nu achter het Rijk en de provincie. De inwoners van Delfzijl worden in de steek gelaten."

Delfzijl Zuid, PVV Delfzijl, Emil Smeding, Windturbines

Lees verder

In Delfzijl strijden 12 partijen om 19 zetels: Hoe kan een versplinterde gemeenteraad goed bestuurd worden?

PVV Delfzijl heeft geen problemen met een mogelijke versplintering. Wij weten pas op 21 maart of er daadwerkelijk van versplintering sprake zal zijn. Daarnaast hebben de uitspraak van de kiezer gewoon te respecteren en meer partijen geeft ook meer democratisch debat. De PVV gaat voor 2 tot 4 zetels, dus aan ons zal het niet liggen.   

Reportage EenVandaag 

De één noemt het versplintering, de ander versnippering of zelfs fragmentatie. Gemeenteraden in Nederland bestaan uit steeds meer –doorgaans kleine– partijen. Tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in Delfzijl doen er twaalf partijen mee. Kan zo’n verdeelde raad nog goed worden bestuurd?

Lees verder

PVV gaat met vier man de verkiezingsstrijd aan in Delfzijl

De PVV doet mee aan de raadsverkiezingen in Delfzijl. Plaatselijk partijaanvoerder Emil Smeding heeft gezelschap van drie man op de kandidatenlijst.

Dat blijkt uit de kandidatenlijsten die gisteren openbaar werden. Delfzijl staat in een illustere rij van in totaal dertig gemeenten in Nederland waar de partij van Geert Wilders zich in de verkiezingsstrijd mengt.

Lees verder

  • 1
  • 2